NIJE LOŠE BITI U GRADSKOJ TVRTCI! Radnike i ove godine očekuju božićnice, većina spominje isti iznos

Foto: Zagreb.info/ Neja Markicevic / CROPIX)

Ove nedjelje počinje paljenje adventskih svjećica, a Zagreb, lagano uranja u božićnu atmosferu.

A da bi ta atmosfera bila što ugodnija, ali i sigurnija (pogotovo u ova krizna vremena), radnici gledaju i očekuju, hoće li ove godine dobiti božićnice.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, Holding je pripremio božićnice za svoje zaposlenike u svim podružnicama.

“Sukladno odredbama Kolektivnog ugovora Zagrebački holding će za svoje zaposlenike osigurati božićnicu u iznosu 1.250,00 kuna neto sa rokom isplate najkasnije 20. prosinca za tekuću godinu”, najavili su nam iz Holdinga.

Holding je najveća tvrtka u vlasništvu grada Zagreba, ali zanimala nas je kakva je situacija i u drugim tvrtkama kojima je Grad potpuni ili djelomični vlasnik.

1250 kuna po radniku

Upitani o božićnicama, više se zagrebačkih tvrtki odlučilo za iznos od 1250 kuna.

Tako je ZET podsjetio na kolektivni ugovor prema kojemu će svakom svojem radniku isplatiti upravo taj iznos, a isto za ljepši Božić svojim radnicima planira dati i zagrebački Zoološki vrt.

“Ustanova Zoološki vrt Grada Zagreba poštuje odredbe Kolektivnog ugovora sklopljenog sa Samostalnim sindikatom radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske, kojim je za božićno- novogodišnje blagdane ugovorena isplata prigodne naknade u iznosu od 1.250,00 kuna neto”, poručili su nam iz Zoološkog vrta.

Iz zagrebačkog velesajma su također istaknuli kako njihovi radnici imaju pravo na božićnicu prema kolektivnom ugovoru.

“Zagrebački velesajam isplatit će božićnicu u iznosu od 1250 kuna najkasnije do 15.12.2022”, poručili su.

Zagrebački centar za gospodarenje otpadom također planira, kao i svake godine, uveseliti svoje radnike božićnicom.

“Sukladno XIX. dodatku Kolektivnog Ugovora za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, jednokratni dodatak- božićnica za 2022. godinu iznosi 1.250 kuna, te se po Kolektivnom Ugovoru isplaćuje do 20. prosinca 2022”, odgovorili su nam iz ZCGO-a.

Isti iznos do istog datuma dobiti će i radnici u  Integriranom prometu zagrebačkog područja (IPZP).

Neki još raspravljaju

Međutim, odgovor na upit o božićnicama zasada još uvijek ne mogu svi dati.

 “Odluka o (eventualnoj) isplati božićnica još nije donesena, a očekuje se do kraja mjeseca”, kratko su nam komentirali iz Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o.

Neki imaju planove, ali ne i detalje.

“Društvo BIOCRO BIOCentar d.o.o. namjerava isplatiti božićnice svojim djelatnicima. Iznosi u ovom trenu još nisu određeni, ali će svakako biti unutar zakonom i pravilnikom određenih neoporezivih iznosa. Božićnice će se isplatiti tijekom mjeseca prosinca 2022. godine”, poručio je BIOcentar koji potiče i ostvaruje suradnju “između znanstvenih istraživanja i gospodarstva te tehnologijske infrastrukture i novih biotehnoloških tvrtki u procesu razvoja novih proizvoda”.


Komentari