Nije izrečena presuda Džemalu Palošu zbog ubojstva mladića u Sloboštini

Zarko Basic/PIXSELL

Džemalu Palošu (62) danas ipak nije izrečena presuda zbog lanjskog ubojstva Ante Škembera (29) u zagrebačkoj Sloboštini.

Sudsko vijeće zaključilo je da je potrebno preotvoriti raspravu kako bi se utvrdilo u kojem je stupnju afektivne tenzije bio optuženik u trenutku počinjenja djela, zbog čega će se pozvati psihijatrijskog vještaka na iduće ročište. Osim toga pozvat će i vozača autobusa kao svjedoka jer je on bio jedini koji je mogao čuti sve detalje verbalne svađe između Džemala Paloša i žrtve, dok su svi drugi svjedoci koji su bili putnici u autobusu tek djelomično čuli ili vidjeli tu svađu. Iduća rasprava je zakazana za 16. studenog.  Sve se odigralo nakon što je 29-godišnjak ušao u ZET-ov autobus 268 koji vozi na liniji između zagrebačkog Glavnog kolodvora i Velike Gorice a da nije platio kartu, a kako ga vozač autobusa nije želio pustiti nastala je prepirka između njih u koju se potom umiješao Paloš koji je bio putnik u autobusu.  Paloš je rekao da je Škember nasrnuo na njega i između ostalog ga udario šakom u bradu piše Večernji list.

“Podigao sam ruke kako bi se branio, on me i dalje udarao i tada je u meni proradio instinkt ratnika te sam uzeo nož skakavac koji sam dobio još u vojsci 1990. godine. Izvadio sam ga samo kako bi se taj momak uplašio i pustio me na miru, uopće nisam mahao njim nego sam ga samo držao u ruci. U jednom trenutku mi se sve zamračilo i uopće ne znam kako se Ante Škember napiknuo na nož. Nakon što sam došao sebi on je otišao prema stražnjem djelu autobusa, a na odjeći mu uopće nisam vidio krv niti da je ozlijeđen, da jesam pozvao bi hitnu” rekao je Paloš ranije na sudu.

 


Komentari