NIJE HTJELA: Vučici se nije svidio novi udvarač pa je pobjegla glavom bez obzira

Pixabay

Čini se da osoblje zoološkog nije pogodilo koji tip dečka vučica voli.

U ponedjeljak je u zagrebačkom zoološkom vrtu nastala prava panika. Naime, iz svoje nastambe pobjegla je vučica. Tada je pokrenuta velika potraga, a svi posjetitelji bili su evakuirani iz prostora zoološkog vrta.

Mlada ženka ubrzo je uhvaćena i vraćena u nastambu, a posjetitelji su vrlo brzo mogli nastaviti s razgledavanjem vrta.

“Pobjegla je, ali je za pet minuta i uhvaćena. Mi smo aktivirali sigurnosne protokole. Nije bilo nikakve opasnosti po posjetitelje. Ona je uspavana i polako se budi. Sve se dogodilo oko 11 sati. Radi se o mladoj vučici koja je došla ovdje iz Plzena iz Češke. Imamo i jednog mladog mužjaka iz Berlina. Ovo ljeto smo priredili posebnu nastambu i dignuli ogradu i sigurnosne mjere. Sada je išlo njihovo upoznavanje, ali je očito da joj se vuk nije svidio. Pa je očito onda tako neraspoložena bila i izašla je iz nastambe. Sigurno ćemo još sigurnosne uvjete pojačati”, rekao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog zoološkog vrta za 24sata.

“Procedura je bila da se posjetitelji s tog područja prvo izoliraju, a onda smo vučicu uspavali. Sigurni su svi u zoološkom, a ovo se duže vremena nije dogodilo. Ovo je bila mlada životinja od koje nije bilo nikakve ugroze, ali svakako ćemo provjeriti i pojačati mjere“, izjavili su u zoološkom.

“Bila sam s djecom u ZOO, čuvari su nas upozorili da stanemo i da ne prilazimo nastambi jer traže vučicu. pričekali smo jedno 5 minuta i onda su rekli da je sve u redu i pustili nas dalje u razgledavanje vrta. Nije nas bilo strah“, izjavila je jedna od posjetiteljica.


Komentari