‘NIJE POŠTENO’: Turist iz Los Angelesa došao u Zagreb pa ‘zaradio’ ZET-ovu kaznu

blog.dnevnik.hr

Kako izbjeći plaćanje, pita ovaj turist.

Na stranici Tripadvisor com. turisti dijele svoja iskustva iz posjećenih zemalja. Što se našeg Zagreba tiče, pršte same pohvale, no u moru pozitivnih komentara našlo se i jedno neugodno iskustvo, kako ga njegov autor opisuje. Naime, Fabio iz Los Angelesa posjetio je Zagreb tijekom zimske sezone, no ostao mu je “gorak okus u ustima”.

“Vozio sam se tramvajem do autobusne stanice od centra grada. Tražio sam gdje bih mogao kupiti kartu, no nikakvog automata nije bilo niti na vidiku. Ubrzo mi je došla kontrola te su mi rekli da mogu kupiti kartu kod vozača. Međutim, budući da sam bio na kraju tramvaja nisam mogao uzeti sve svoje kofere van i trčati prema prednjem dijelu. U roku od nekoliko minuta kontrolor je postao frustriran i  napisao je kaznu od 250 kuna mojim prijateljima i meni. Budući da je ovo bio moj prvi put u tramvaju, mislim da je to malo nepošteno. Međutim, moje pitanje je: U kojem roku moram platiti kaznu? Odlazim iz Hrvatske kroz 5 dana pa je li moguće otići bez plaćanja?”, upitao je revoltirani Fabio.

Međutim, neugodno se iznenadio i kad je naišao na osudu komentatora koji smatraju da u njegovoj kazni nema ničeg nepoštenog.

“Ne mislim da je to bilo nepravedno, sustav funkcionira na taj način za domaće, sigurno bi se novčanom kaznom prošao i u LA-u.”, napisao mu je jedan od putnika.

Bilo bi pošteno platiti kartu. Također bi bilo pošteno informirati se o lokalnim zakonima, zaključili su ostali turisti. Pravila su pravila, kažu. Ako  turisti plaćaju prijevoz u svakoj zemlji, zašto bi Hrvatska bila iznimka?


Komentari