NIJE DA ŠTEDE: Značajno manji broj hitnih intervencija u Zagrebu zapravo je dobar znak!

Foto: Zagreb.info

Tijekom 2015. godine snage zaštite i spašavanja Grada Zagreba obavile su ukupno 17731 hitnih intervencija, što je za oko 16 posto manje nego prethodne godine.

Najveći broj hitnih intervencija na području Grada Zagreba obavile su ekipe Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i to 14762, što je oko 12 posto manje nego prethodne godine. Nakon njih po ukupnom broju intervencija slijede pripadnici Javne vatrogasne postaje, koji su imali čak 33 posto manje intervencija nego 2014. godine, kada su na teren izlazili 16782 puta.

“Stretni smo kada je tako, ovo je za nas normalna godina,” ističe Kristina Martinović iz gradskog Ureda za upravljanje hitnim intervencijama.

“Ovo je bila godina bez velikih vremenskih ekstrema,” objašnjava Martinović i dodaje: “Godinu prije, dakle 2014., imali smo strašne oluje i pljuskove, kada se broj intervencija u istom trenutku povećava.”

A broj intervencija povećala je jedino Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Zagreb, koja djeluje na području Medvednice . Obavila je ukupno 97 hitne intervencije potrage i spašavanja, dok je u 2014. godini obavljeno njih 54.


Komentari