Ni kriminal nije za svakoga: Lopov zapeo na klima uređaju

Pixabay

Ljeto je vrijeme kada u Zagrebu postoji povećana opasnost od provala zbog velikog broja praznih stanova. Ipak, kako pokazuje ovaj slučaj, i među provalnicima ima onih koji su manje i onih koji su više snalažljivi. Jedan zagrebački lopov tako je proveo kišnu noć na klima uređaju prije nego što ga je policija privela na kriminalističko istraživanje.

Muškarac je 14. kolovoza u noćnim satima provalio u kiosk odakle je ukrao nekoliko stvari. Netko ga je ugledao i lopov se dao u bijeg, a prilikom bijega odbacio je torbu s ukradenim stvarima. Skrovište je potražio u obližnjoj zgradi, na kućnom broju 18 Gajeve ulice, gdje se kroz prozor 2. kata popeo na vanjsku jedinicu klima uređaja.

Vjerojatno je mislio da će tu biti siguran i pričekati dok se ‘zrak raščisti’, no policija je uz pomoć građana uspjela rekonstruirati bijeg lopova te su ga kroz prozor vidjeli na klima uređaju s kojeg se više nije mogao maknuti.

Policija je opkolila nesmotrenog lopova, koji se uz pomoć zagrebačkih vatrogasaca sigurno spustio s klima uređaja te je predan policiji na kriminalističko istraživanje.


“Siđi dole sad”, rekao mu je policajac, a muškarac je očito shvatio da se nalazi u poprilično bezizlaznoj situaciji i poslušao upute policije.

Da stvar bude još gora, u Zagrebu je te noći padala kiša pa je postojala ozbiljna opasnost da muškarac padne s 2. kata i ozlijedi se.

Komentari