NEZAPAMĆENO NASILJE U ZAGREBU: O ovome ne priča nitko, a posljednjih dana postaje sve intenzivnije

hr.wikipedia.org

Većina tih nasilnih incidenata događa u blizini centra grada, točnije oko Glavnog kolodvora, Gajeve i Tesline ulice.

U posljednjih nekoliko dana Zagreb je poprište gotovo nevjerojatnih serija zločina. Naime, vozači prijevozničke tvrtke Uber tvrde kako ih ostali zagrebački taksisti napadaju i verbalno im prijete. Tvrde kako su napadi sve frekventniji i kako prijetnje postaju sve ozbiljnije, kazali su taksisti Ubera za N1 televiziju.

Iz Ubera tvrde kako ostali taksi prijevoznici više ne biraju sredstva u borbi protiv Ubera. “Drugim vozačima dovoljno je skinuti Uber aplikaciju kako bi točno vidjeli na kojoj se adresi vozač Ubera nalazi. Skupe se oko vozača i počinju prijetiti”, kazao je Damir Malora, vozač Ubera. Tvrdi i kako se većina tih nasilnih incidenata događa u blizini centra grada, točnije oko Glavnog kolodvora, Gajeve i Tesline ulice. Opisao je kako su u jednom napadu njegovom kolegi razbili zadnje vjetrobransko staklo ciglom, dok su prošle subote jednog njegovog kolegu okružili ostali taksisti i tako mu onemogućili da krene.

Iz Ubera poručuju kako ono stoje iza svojih vozača te kako im je sva šteta koju pretrpe nadoknađena. ”Za nas je neprihvatljiva bilo kakva situacija u kojoj postoji prijetnja vozačevoj sigurnosti. Policija istražuje spomenute incidente i s njima ćemo tijekom istrage u potpunosti surađivati. Već smo u kontaktu s vozačima partnerima kako bismo im ponudili našu punu potporu i namjeravamo surađivati sa svim relevantnim institucijama”, kazali su iz Ubera za N1.

Taksisti ostalih prijevoznika ne žele iznositi mišljenje o incidentima, ali svi dijele mišljenje kako u Zagrebu nema mjesta za Uber. Osim što gaje negativna mišljenja o kolegama, iz Radio Taksija, kako tvrde, spremaju i tužbu. S druge strane iz Ubera poručuju kako nemaju potporu grada, a ponajviše gradonačelnika koji “drži stranu” Radio Taksija.

Oko jednog se ipak slažu i jedni i drugi, a to je da rupa u zakonu previše i da su baš one uzrok svih njihovih problema.


Komentari