NEZAPAMĆENO EKSTREMAN TRAVANJ: Ovakve temperature u Zagrebu nitko nije očekivao (FOTO)

gor Kralj/PIXSELL

Ovogodišnji travanj jedan je od najtoplijih od početka meteoroloških mjerenja, posebno u kopnenom dijelu zemlje. 

Dok jedni pišu da nas u travnju očekuju ekstremno visoke temperature, s druge strane tjedna prognoza za Zagreb i Hrvatsku potvrđuje takva očekivanja. Naime, prema procjenama DHMZ-a, u sljedećih sedam dana, sve do nedjelje, 17. travnja, dnevna temperatura zraka ići će čak do 23°C, a neće padati 17 stupnjeva. Unatoč tome, nakon srijede moguća su kraća kišna radoblja.

zagreb prognoza 7 dana
Screenshot/DHMZ

Klimatološki gledano ovogodišnji travanj mogao bi biti jedan od najtoplijih od početka meteoroloških mjerenja, naročito u kopnenom dijelu Hrvatske, piše Istramet.   I na Jadranu nas sljedećih 7 dana očekuje toplo vrijeme, a oborine se očekuju koncem tjedna.

Prema aktualnom prognostičkom materijalu, u idućih 10-ak dana Sredozemlju prijeti vrlo vruć zrak iz Afrike. Kao što možemo vidjeti na priloženim meteorološkim kartama, zatopljenje će biti najizraženije na Siciliji i u južnoj Italiji gdje će temperature drastično porasti iznad prosječnih vrijednosti, ponegdje i za više od 15°C! Osjetno će zatoplit i na našem području, a zatopljenje će najizraženije biti u istočnim dijelovima zemlje te u susjednoj Srbiji, piše Jutarnji.hr. 


Komentari