Nezadovoljstvo u SDP-u zbog Bernardića: ‘Izabrali smo pogrešnog čovjeka, on je antitalent za politiku’

Facebook

Članovi stranke razočarani upravljanjem stranke predsjednika Davora Bernardića.

Iz dana u dan sve je veće nezadovoljstvo u redovima SDP-a.

Brojni istaknuti članovi stranke razočarani su načinom na koji Davor Bernardić upravlja strankom i ne propuštaju svoje stavove u ulozi ‘neimenovanog izvora’ iznijeti medijima.

“U SDP-u je zavladala apatija. Shvaća se da se ništa ne može napraviti, da smo za predsjednika izabrali pogrešnog čovjeka. Potezi koje je Davor Bernardić povukao na čelu stranke su pogrešni. A praktično ga je nemoguće smijeniti. Nakon lokalnih izbora bit će još gore. Neće biti nikakvog puča, ali će se nastaviti silazni trend stranke. Tada bi mogao započeti proces osipanja stranke”, rekao je jedan od istaknutijih Bernardićevih protivnika za Jutarnji list.

Okidač za ove posljednje istupe bila je Bernardićeva izjava da bi predsjednici države trebalo povećati ovlasti i to tako da koordinira radom tri ministarstva i bira ministre.

“Bernardić strahuje da bi, osobito ako rezultati izbora ne budu dobri, moglo doći do puča u stranci. Zato je stalno na terenu, obilazi organizacije i na to troši puno energije, pa se ne uspijeva dobro pripremiti za javne nastupe, radi greške i vuče loše poteze. Bero je jako dobar, ali je antitalent za politiku”, rekao je jedan od najbližih Bernardićevih suradnika za Jutarnji list.


Komentari