NEVJEROJATNE REAKCIJE NA KOSOROVU OSTAVKU, SDP-ovci poručuju: ‘Nikome neće nedostajati’

ostavka darinka kosora
Patrik Macek/PIXSELL

Provjerili smo što o ostavci šefa zagrebačke Gradske skupštine misle pojedini gradski zastupnici. 

Današnja ostavka Darinka Kosora izazvala je burne reakcije njegovih kolega u Gradskoj skupštini. Njegovi skupštinski kolege komentirali su današnji potez, a može se zaključiti da Kosor nije nikoga iznenadio.

Iako je Darinko Kosor danas izjavio kako su mu u odluci pomogli nedavni događaji u Skupštini, poput nedonošenja Gradskog urbanističkog plana, nabava skupih automobila i uhićenje pročelnika, i sam je izjavio da o ostavci razmišlja već duže vrijeme.

Međutim, prema komentarima njegovih kolega može se zaključiti da Kosor u Skupštini već odavno nema potporu većine. Isto tako, zanimljiva je i činjenica da je ostavku dao samo dan nakon izjave u kojoj se izričito usprotivio preslagivanju u vladajućoj koaliciji na razini države, koju bi predvodio Milan Bandić.

>>> POZADINA OSTAVKE DARINKA KOSORA! ZAGREB U RUKAMA HDZ-a? Ovo je njegov najizgledniji nasljednik!

“Nikome neće nedostajati”

SDP-ovac Dominitk Etlinger zaključio je kako Kosor u Skupštini “neće nikome nedostajati.”

“Darinko Kosor dao je ostavku na mjesto predsjednika Skupštine. Tako je došao kraj njegovog lošeg i štetnog mandata kojeg ćemo pamtiti po nedemokratičnosti i dogovorima “ispod stola” koji su rezultirali provlačenjem mnogih štetnih odluka po građane Zagreba. Davanjem ostavke za vrijeme trajanja tematske sjednice o održivom gospodarenju otpadom i skretanjem pozornosti s najvećeg zagrebačkog problema na sebe još jednom je pokazao da ga nije briga za Zagreb i Zagrepčane. Nikome neće nedostajati.”, komentirao nam je Etlinger.

HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini, Tomislav Stojak,  objasnio je kako Darinko Kosor već dugo vremena nije ima potporu najnajbrojnije liste u Skupštini, one Milana Bandića, s kojim je bio u koaliciji. “Očito je da današnjom ostavkom predsjednika Skupštine dolazi do pozicioniranja za iduće lokalne izbore u Zagrebu, ali i za moguće skore parlamentarne. Ovo je postupak koji uopće nije neočekivan,” rekao je Stojak. Uz to, dodao je kako HNS neće sudjelovati u ovom “igrokazu”: “Novog predsjednika Skupštine neka izaberu oni koji žele biti većina u Gradskoj skupštini ili koji su već neko vrijeme većina u Skupštini, a to ne žele nikako priznati!”

>>> DOMINIK ETLINGER: ‘Bandić ostavlja dojam da je umoran i nefokusiran’

>>>TOMISLAV STOJAK O ZAGREBU, KOSORU, BANDIĆU I IZBORIMA: ‘Želim da nas građani gledaju kao političare iz kvarta

HDZ ima kandidata za novog predsjednika Skupštine

S druge strane, HDZ-ovac Andrija Mikulić, inače potpredsjednik Gradske skupštine, rekao je kako HDZ ima kandidata za svako mjesto u Skupštini te je najavio sastanak sa koelgama iz kluba zastupnika.

Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/PIXSELL

“Za ostavku Darinka Kosora saznao sam od iz medija. Mi smo ogroman sustav koji ne funcionira po principu one-man show. Ono što ću ja učiniti je to da ću sjesti sa kolegama iz kluba zastupnika i razgovarati,” rekao na nam je Mikulić.

Uz to, Mikulić se osvrnuo na izbor kandidata koji bi mogao doći na Kosorovo mjesto: ” Još ću samo reći ono što smo uvijek naglašavali. Hrvatska demokratska zajednica ima kompetentnog čovjeka za svaku funkciju u ovom gradu.” Na pitanje tko bi mogao biti HDZ-ov kandidat na mjesto šefa Gradske skupštine, Mikulić je odgovorio: “Ja sad ne bih licitirao imenima, imamo kompetentnog čovjeka i valjda ljudi nisu zaboravili da HDZ nije stranka od jučer.”

>>> ŠOK U ZAGREBAČKOM PARLAMENTU: Darinko Kosor dao ostavku na mjesto šefa Skupštine!


Komentari