Nevjerojatna odluka Grada: Pogledajte što su napravili u jeku turističke sezone

Pixsell

Kao i svakog ljeta, i ove godine radovi diljem grada u punom su jeku. Radi se na čak 17 lokacija, a raskopane su i neke ključne prometnice poput Branimirove, Držićeve, Ilice…

No, ono što je najviše razljutiolo gradske turističke djelatnike, ali i same Zagrepčane jesu radovi na Kamenitim vratima zbog kojih je ovaj zagrebački simbol zatvoren usred turističke sezone.

Pixsell

“Pored toliko proljetnih i jesenskih mjeseci Grad je odlučio uređivati Kamenita vrata i zatvoriti prolaz baš u špici sezone kada u jednom satu ovuda prođe nekoliko tisuća ljudi”, kazao je Miodrag Slišković za Večernji.

Naime, 16. srpnja započeli su radovi na rekonstrukciji dijela Kamenite ulice od sjevernog portala Kamenitih vrata, uključujući prolaz kroz Kamenita vrata, do križanja s Opatičkom. Predviđeni rok trajanja radova je 60 dana. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju prometnih i pješačkih površina s oborinskom odvodnjom te rekonstrukciju svih instalacija, javnog kanala odvodnje, vodoopskrbnog cjevovoda, niskotlačnog plinovoda, elektroenergetskih instalacija i elektroničku komunikacijsku infrastrukturu.

Pixsell

Zbog izrazito velike dubine i sirine iskopa, te nedovoljne širine sjevernog i južnog portala Kamenitih vrata, pješacima je onemogućen prolaz kroz Kamenita vrata za vrijeme prve faze izvođenja radova od cca 30 dana.

No, poučeni dosadašnjim iskustvima, znamo da se na najavljene rokove o završetku radova ne treba oslanjati.

 


Komentari