Nevjerojatan događaj u Samoboru: gospođa prijavila radnike poznate tvrtke jer je mislila da su migranti

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Histerija oko ulaska ilegalnih migranata na teritorij Hrvatske preplavio je društvene mreže. Tako je jučer samoborski gradonačelnik na svojem Facebook statusu komentirao bizaran događaj koji se desio u trgovini Lidla. Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

[ILEGALNI MIGRANTI U SAMOBORU?! – NE NASJEDAJTE NA LAŽI!!]

Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji “tumaraju” Samoborom i samoborskim krajem, obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima.

Prava istina je da je jedna gospođa vidjela “migrante” u jednom trgovačkom centru u Samoboru te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama.

Sve ostale “vijesti” i “dojave” jednostavno nisu istinite i molimo vas sve da ne nasjedate na laži i na neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike.

Starija gospođa prijavila je tamnopute ljude koji su kupovali u Lidlu jer je mislila da su migranti. Zagrebačka policija odmah je izašla na teren i ispostavilo se da su to strani radnici uspješne tvrtke Mate Rimca, Rimac Automobili.

Oglasio se i sam vlasnik tvrtke na objavu samoborskog gradonačelnika.

“Stvarno? To su naše Indijce/Pakistance/Šri Lančane gnjavili?” Kad je dobio potvrdu da se zaista radilo o ljudima zaposlenima u Rimac Automobilima, Rimac je napisao: “Stvarno se nadam da naši sugrađani nisu toliko ograničeni. Ali s obzirom na to da znam kako se neki odnose prema “Bosancima” iz prve ruke, ništa me ne bi čudilo.” komentirao je Mate Rimac.

Podsjetimo, Rimac je u nekoliko navrata naglasio kako u njegovoj firmi rade ljudi iz svih zemalja svijeta.

 


Komentari