Nevjerojatan događaj na ‘Franji Tuđmanu’: Hitnoj pomoći na intervenciji htjeli naplatiti parking

FOTO: Josip Škof

Ekipa Hitne pomoći bila je zgrožena tom informacijom jer je potpuno neprihvatljivo da hitne službe plaćaju parkiranje.

U novootvorenoj Zračnoj luci “Franjo Tuđman” već prvoga dana prometovanja došlo je do nevjerojatne situacije. U utorak oko 23 sata jedna se putnica požalila da je napadnuta te ustvrdila da je ozlijeđena.

Pozvani su policija i Hitna pomoć iz Velike Gorice. Nakon dolaska vozila Hitne pred dolazni terminal vozač je upozoren da može ostati samo 10 minuta i da će nakon toga morati platiti parkiranje, piše Jutarnji. Naime, vozač je parkirao na nadvožnjaku ispred samog ulaza u zgradu, na mjestu gdje besplatno parkiranje traje 10 minuta, a nakon toga se plaća.

Ekipa Hitne pomoći bila je šokirana tom informacijom jer je apsurdno da hitne službe plaćaju parkiranje.

U Zračnoj luci “Franjo Tuđman” kažu da se vjerojatno dogodio nesporazum.

“Svi ulazi i izlazi u Zračnoj luci ‘Franjo Tuđman’ opremljeni su portafonom i videonadzorom te je uobičajena praksa da vozila hitnih službi prolaze bez upotrebe parkirnih kartica, tj. operateri koji su u zračnoj luci 24 sata na prijavu vozila podižu rampu”, stoji u službenom odgovoru iz Zračne luke.

također navode da se “vozač vozila hitne službe, prema informacijama dežurnih operativnih službi nije javio ni po dolasku, niti po izlasku s vijadukta, ne znamo zašto”.

U Zračnoj lucističu da je njihova suradnja s hitnim službama, poput policije, Hitne pomoći i vatrogasaca, besprijekorna te da su,“naravno, spremni nadoknaditi trošak parkirne karte”.


Komentari