NEUGODAN DETALJ IZ PROŠLOSTI: Ćorušić je mahao pištoljem i prijetio pred djecom! Oni su pozvali policiju

Ravnatelj KBC-a Zagreb dr. Ante Ćorušić (foto: screenshot HRT)

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić ovih dana puni medijske stupce. Sada Index doznaje da je 22. rujna 2009. godine, oko 23 sata odvezen Psihijatrijsku bolnicu Vrapče nakon što je u obiteljskoj svađi mahao pištoljem i prijetio da će su ubiti.

Spomenuti portal piše da se Ćorušić tog datuma svađao sa sinovima “oko učenja” pa izvadio pištolj, navodno bez metaka i zaprijetio da će se ubiti. U službenom dokumentu stoji da su djeca tada pobjegla iz stana i pozvala policiju, a supruga je ostala s njim. Cijelom događaju, navodno je kumovalo vino.

Pri otpremanju na psihijatriju, Ćorušić se pravdao da su mu najstarija djeca izgubila dvije godine fakulteta, a treći sin nije došao kositi travu iako je obećao, što ga je uznemirilo. Doznaje se i da je tijekom svađe ravnatelj KBC-a Zagreb rekao da će se objesiti, ali da to nema namjeru učiniti jer voli svoj život. Postojanje duševnih smetnji Ćorušić je negirao, piše u dokumentu.

Zbog cijelog događaja dodijeljena mu je obiteljska i bračna psihoterapija. Inače, Ćorušić je 2009. godine bio predstojnik Zavoda za ginekološku onkologiju u Petrovoj bolnici te član Etičkog povjerenstva bolnice.

O spomenutim dokumentima upitali smo ravnateljstvo KBC-a Zagreb, a odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.


Komentari