NESRETNI ČOVJEK IZ VRAPČA: Nije bio sposoban brinuti se o sebi, ‘smješten je u odgovarajuću instituciju’

Foto: Zagreb.info / CROPIX

Nakon što smo objavili priču o nesretnom čovjeku iz Vrapča koji živi u nehumanim uvjetima i ovisi o pomoći susjeda, kontaktirali smo Centar za socijalnu skrb iz kojeg su odgovorili kako “nije bio korisnik centra niti smo imali saznanja o potrebi za postupanja”.

Sada pak smo primili odgovor Policijske uprave zagrebačke u kojem stoji da su policijski službenici reagirali na svaku zaprimljenu dojavu.

Smješten je u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu

“Možemo potvrditi kako je nakon svake zaprimljene dojave, policija promptno reagirala i nakon uočene nesposobnosti samostalne brige o sebi te uočenih socijalno neprihvatljivih uvjeta stanovanja poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u tri navrata policijski službenici pozvali su i Hitnu medicinsku pomoć kako bi se osobi pružila odgovarajuća medicinska skrb”, objavili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Foto: Facebook

Također, navode i da su tijekom jučerašnjeg dana zdravstveni djelatnici smjestili osobu u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

“Policijski su službenici nakon svakog postupanja obavijestili Centar za socijalnu skrb, a ujedno je započet i postupak reguliranja prebivališta osobe”, navode.


Komentari