‘Nesnosna škripa probija bubnjiće’ ZET objasnio misterij koji izluđuje građane

Ilustracija/Foto: ZET

Život u gradu podrazumijeva i buku na koju se naviknemo, no čitateljica s Medveščaka tvrdi da je škripa tračnica od kućnog broja jedan do broja pet jednostavno nepodnošljiva, a to traje od ožujka.

‘Škripa je nesnosna’ Stanare buka dovodi do iznemoglosti: ‘Probija bubnjiće u stanovima sa zatvorenim prozorima’

“Nesnosna škripa tramvaja probija bubnjiće uši stanara u stanovima sa zatvorenim prozorima. Kod svakog prolaska tramvaja u smjeru Trga to je takav raspon visokih tonova škripanja da je to za zabranu bilo kakve vožnje i prolaska tramvaja”, dodala je opisavši kroz što prolazi.

Evo kako su odgovorili iz ZET-a.

“Nadležna služba ZET-a kontinuirano prati stanje svih tramvajskih dionica, pa tako i predmetnu lokaciju. Postupanja se provode u sklopu redovnog održavanja, ali i prema dojavama sugrađana na koje se reagira u najkraćem mogućem roku. U tijeku je razdoblje s učestalim kišama, a nakon što padalina prestane, kroz dan ili noć dolazi do efekta sušenja pruge što uz temperaturu zraka koja oscilira povećava mogućnost pojave škripe tračnica. U takvim situacijama, na lokacijama na kojima je efekt izraženiji, pristupa se brušenju ili podmazivanju tračnica kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri umanjio utjecaj vanjskih okolnosti koji dovode do neugodnih zvukova”, napisali su u odgovoru.

‘PO MRAKU LJUDI MORAJU RISKIRATI GLAVU’ ZET-ov bus nije došao po putnike, mještani ogorčeni


Komentari