NEPOTPUNA STATISTIKA NA SVE STRANE: HALMED se osvrnuo na slučaj iz KB Dubrave, oni imaju skroz treći broj

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Nakon što je infektologinja iz KB Dubrava za RTL otkrila kako je zabilježeno osam smrtnih slučajeva od covida unatoč primanju dvaju doza cjepiva, oglasili su se i iz HALMED-a.

HZJZ je, podsjetimo, tvrdio da te podatke nemaju, a Krunoslav Capak, ravnatelj institucije, sve nazvao neodgovornim i nedopustivim.

Ipak, jedna institucija pak zabilježila je smrtne slučajeve unatoč cijepljenju, no ne sve. Kako za RTL govori glasnogovornica HALMED-a Maja Bašić, imaju tri prijavljena slučaja smrti od Covida-19 kod osoba koje su primile obje doze cjepiva.

I ona je navela da je riječ je o osobama starije životne dobi s komorbiditetima, a ističu i kako su ranije zaprimili dva slučaja prijave neuspjeha cijepljenja, s tim da nije zaprimljena informacija o smrtnim slučajevima. “Ove prijave ažurirat ćemo najnovijim informacijama o smrtnom ishodu. Za preostale slučajeve zatražena je službena prijava sumnje na neuspjeh cijepljenja HALMED-u ili HZJZ-u kako bismo mogli obraditi relevantne informacije”, zaključuje.

U konačnici, otkrila je i da HALMED ima prijavljena 152 slučaja neuspjeha cijepljenja.


Komentari