NEPOTIZAM?! Kći Borasova savjetnika dobila posao na likovnoj akademiji: ‘Ako je netko najbolji kandidat, rodbinska veza nije važna’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Još jedan skandal u nizu zabilježen je kod rektora Damira Borasa. Naime, kći njegova savjetnika i redatelja Jakova Sedlara, dobila je posao na Akademiji likovne umjetnosti. Posao koji je dobila dosad nije postojao, a na Akademiji su zaključili da im je ono nužno u idućem periodu.

Riječ je mjestu stručnog savjetnika/ce za odnose s javnošću, a na natječaj se prijavilo 37 kandidata, od kojih je njih 19 bilo kompetentno. Ipak, Akademija se odlučila za dosadašnju zaposlenicu Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Emili Sedlar.

S obzirom da je riječ o kćeri savjetnika rektora, postavlja se pitanje je li ovdje riječ o sukobu interesa.  Ipak, s Akademije ističu da je Emili Sedlar bila najbolja među 20-ak kandidata.

“Imali smo dvije razine ispitivanja, s obzirom na velik broj ljudi. Prvo je bio pismeni ispit, s četiri pitanja plus prijevod na engleski, a nakon toga suzili smo izbor na šest kandidata, pozvanih na usmeni razgovor. Emili Ema Sedlar bila je među troje najboljih kandidata na pismenom testiranju, a na usmenom razgovoru pokazala se kao najbolja. Imali smo dvije komisije, jednu za pismeni, drugu za usmeni”,  izjavio je za Jutarnji dekan ALU Tomislav Buntak i dodao da ovdje nije riječ o nepotizmu.

“Ja mislim da to što je Sedlarova kći nije nepotizam. Kolegica je već radila na Sveučilištu, zbog čega ima određeno iskustvo. Uz to, otvaranjem ovoga radnoga mjesta oslobađa se drugo i ne možemo reći da neće biti prilike za nekoga tko se želi zaposliti na TTF-u. Ne bi li bilo nelagodno, ako je netko najbolji kandidat, ne primiti ga samo zbog toga jer je u rodbinskoj vezi s nekim drugim “, pita se dekan i dodaje da Jakov Sedlar ne radi s njima.


Komentari