Nepokretna žena s koronom koju su navodno htjeli poslati kući, još je u Areni: ‘Nitko ne ide prije razgovora s rodbinom’

Foto: Zagreb.info

U javnosti se posljednjih dana proširila priča o nepokretnoj 74-godišnjoj ženi s neurološkim bolestima te pozitivna na koronu. Navodno ju je htjeli otpustiti kući iz bolnice na skrb 80-godišnjem suprugu.

Koordinator stacionara Arene Zagreb, Davor Vagić, potvrdio je da žena ostaje u Areni sve dok ne bude negativna na koronavirus.

“Gospođa je kod nas i to je jedan od razlog zašto i postoji stacionar Arena Zagreb. Gospođa ima tešku neurološku bolest i uz to se pokazala da je covid-pozitivna, ali nema znakove covid-bolesti, ali kod kuće ima supruga koji je isto tako težak bolesnik i gospođa je kod nas dok covid ne bude negativiziran i nakon toga će moći ići kući” rekao je Vagić za RTL.

Tvrdi da nitko ne ide kući prije nego što se razgovara s rodbinom. Kada su vidjeli da je epidemiološka situacija u ovom slučaju takva kakva jest, odlučili su je ostaviti u Areni.

“Nikoga se ne šalje prije nego se razgovara s rodbinom i vidi koji je najbolji način za određenog pacijenta”, izjavio je Vagić.

Kroz nepuna dva tjedna, rekao je Vagić, kroz Arenu je prošlo 118 pacijenata.

“77 ih je otpušteno, 41 pacijent se nalazi ovdje, znači da je Arena Zagreb u ovom testnom dijelu opravdala očekivanja”, zaključio je.


Komentari