Neodgovorni građani, ugledajte se na djecu čije su ručice sakupile 10 kg smeća!

Facebook/ Zakaj volim Zagreb

S obzirom na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite koje su nalagale ostanak kod kuće i druge restriktivne mjere prevencije širenja zaraze koronavirusom, a koje su tek sada krenule u fazu relaksacije, pomalo je iznenađujuća činjenica da se brojni stanovnici raznih zagrebačkih kvartova, na Facebook grupama istih, često žale na zagađen okoliš.

Tako nije neobično “naletjeti” na objavu gdje ljudi žale kako neki vlasnici pasa ne pokupe njihov izmet, kako prilikom šetnje nalete na hrpe smeća, pa čak i neodgovorno bačenih zaštitnih maski – pravog legla zaraze.

U tom smjeru, stanovnica zagrebačkog naselja Bukovac, objavila je fotografiju koja, koliko izaziva ponos i sreću, toliko i tugu zbog neodgovornosti građana.

Naime, fotografija popraćena opisom: “Od malih nogu voljeti svoj grad, i pomoći u očuvanju svih njegovih ljepota. Ako vječno čekamo da netko drugi ‘pomete’ nered sve bu i ostalo samo na čekanju…

Ove male ručice sakupile su oko 10kg smeća iz potoka Blizneca” prikazuje djecu kako nose pune vrećice smeća.

Facebook/ Zakaj volim Zagreb

Nameće se pitanje – što će tek biti kada će biti preporučeno kretati se bez ikakvih mjera, kada nestane, ili se stavi pod kontrolu koronavirus, tko će “staviti pod kontrolu” neodgovorne građane koji zagađuju okoliš? U ovom bi se primjeru mogli ugledati na najmlađe stanovnike Zagreba.

Komentari