NEMOJTE OVO VIŠE RADITI, NIPOŠTO! Iz Grada poslali važno upozorenje Zagrepčanima: ‘U intenzivnom sušnom razdoblju, pripazite!’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, Ilustracija

Temperature rastu iz dana u dan, a toplinski val, kao i nama ljudima, teško pada i četveronožnim prijateljima i ostalim životinjama.

Iz Grada Zagreba poslali su upozorenje vlasnicima kućnih ljubimaca o potrebi pojačane brige o svojim ljubimcima.

“Preporuka je šetnje s ljubimcima obavljati u jutarnjim i večernjim satima, ne ostavljati ih u automobilima i uvijek im omogućiti pristup svježoj vodi”, piše na službenoj Facebook stranici.

Također, zamolili su Zagrepčane da ukoliko su u mogućnosti pticama i manjim životinjama ostave posudice s vodom na lako dostupnim mjestima.

“U intenzivnom sušnom razdoblju divlje životinje i divljač približavaju se izvorima vode (potoci, jezera) te je prilikom šetnje potrebno kućne ljubimce držati na povodcu i ne približavati se divljim životinjama, a svako viđenje divljači u urbanom području prijaviti Ustanovi Zoološki vrt grada Zagreba”, dodali su.

Ako pak primijetite ozljeđene ili nemoćne životinje potrebno je kontaktirati Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Komentari