‘Nemojte dolaziti ranije, nego doslovno pet minuta prije svog termina’ Rotim o proceduri masovnog cijepljenja na Velesajmu

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL

Kao što je i prethodno najavljeno, u srijedu 7. travnja počinje cijepljenje opće populacije na Velesajmu. Već isti dan, očekuje se da će biti cijepljeno 1500 građana. Red će održavati pripadnici civilne zaštite, a pomagat će i starijima u snalaženju.

Pomoćnica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Cecilija Rotim za HRT potvrdila je da je paviljon 6 spreman i objasnila kako će cjelokupni proces izgledati.

Svaka osoba će dobiti termin kada treba doći na cijepljenje stoga molim sugrađane da ne dolaze ranije, nego doslovno pet minuta prije svog termina, kako se ne bi stvorile gužve. Cjepivo je osigurano za sve koji su na listi, koji su potvrdili svoj dolazak. Oni odlaze kod liječnika na trijažni punkt gdje će obaviti kratak intervju, liječnik će uzeti anamnezu da li postoji koja kontraindikacija da se ta osoba cijepi. Nakon toga odlazi kod medicinske sestre na cijepljenje. Sljedeća faza je kada odlazi kod našeg administrativnog osoblja gdje dobiva potvrdu da je cijepljena i nakon toga osoba odlazi na opservaciju koja traje 15 ili 30 minuta”, objasnila je Rotim.

Komentari