NEMOJTE BITI ZAROBLJENI ZEMALJSKIM: Kardinal Bozanić istaknuo što je bitno u doba pošasti koronavirusa

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Kardinal Josip Bozanić uputio je vjernicima u domovini i diljem svijeta božićnu čestitku u kojoj je istaknuo da Božić uči kako biti blizu u vrijeme dok pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa.

Bozanić je rekao kako je ovaj Božić poseban zbog pandemije koronavirusa koja je prisilila vjernike na razna ograničenja, a zbog posljedica razornog potresa u Zagrebu i okolici, vjernici osjećaju potrebu još snažnijeg promicanja dobra i nade, davanja i primanja djela pažnje i ljubaznosti.

Osjećamo potrebu za blizinom i zajedništvom, prihvaćanjem i mirom. Osjećamo potrebu za nebeskim Darom, da ne budemo prepušteni zarobljenosti zemaljskim, istaknuo je kardinal.

Dok nas pošast koronavirusa prisiljava na razna ograničenja međuljudskih odnosa i na stanovito zatvaranje, Betlehemsko dijete poziva nas da se otvorimo, kako bismo sebe i svoje živote dali u službu drugih. Božić nas uči da, ako želimo vidjeti i stići daleko, trebamo biti blizu, poručio je Bozanić.

Kardinal Bozanić je posebnu pozornost usmjerio prema zdravstvenom osoblju koje se izvanrednom požrtvovnošću brine o bolesnima i sve čini da “pobijedi smrtonosni virus”.


Komentari