NEMIR NA FILOZOFSKOM! Četiri osobe prijavile zlostavljanje, dvije optužuju istog profesora

Ognjen Alujević

U proteklih nekoliko dana, regiju su šokirale potresna priznanja glumica koje je seksualno zlostavljao srpski učitelj glume Miroslav Miro Aleksić. Zbog hrabrosti žena koje su odlučile javno progovoriti, nastala je i inicijativa “Nisam tražila” na Facebooku.

Među objavama na spomenutoj stranici, našla su se i svjedočanstva osoba s Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Četiri osobe, seksualno uznemiravanje prijavile su studentskoj pravobraniteljici Normi Trkovnik. Dvije žrtve, prijavile su identičan slučaj, piše Studentski.hr.

Iako se ne poznaju, doživjele su sličnu situaciju sa istim profesorom, a ni jedna od dviju studentica nije prva žrtva tog profesora. Studentska pravobraniteljica zbog svega navedenog, poručila je svima koji smatraju da su zlostavljani da se jave, a oni će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se slučaj riješio.

“Drago mi je da se ovakva inicijativa pokrenula i drago mi je što smo već više puta slučajeve zlostavljanja na Fakultetu rješavali veoma uspješno, bez obzira na to radilo se o tome da uznemirava nekakav profesor ili samo netko tko izvana dolazi posjetiti naš Fakultet ili Knjižnicu”, kazala je Trkovnik.

Svi koji imaju neugodno i/ili traumatično iskustvo mogu se pravobraniteljici  javiti putem njezinog Facebook profila, Facebook stranice Ured studentskih pravobranitelja na kojoj je dostupan i kontakt broj te putem e-adrese [email protected]. Onima koji to učine zajamčena je anonimnost i potpuna pomoć.


Komentari