NEMA VIŠE TULUMARENJA ISPRED HNK? Od danas u Zagrebu pojačani nadzor javnih okupljanja

Photo: PIXSELL

Iako se broj zaraženih osoba smanjuje, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba smatra da još uvijek nije vrijeme za pretjerano opuštanje. Epidemiološke mjere ponovno su produljene te su na snazi najmanje do 31. ožujka, ali ovog puta na podulji popis dodana je jedna nadogradnja. Naime, od danas se provodi pojačan nadzor neformalnih okupljanja u Zagrebu.

Nadalje, nastavlja se obvezno korištenje zaštitnih maski i fizičke distance u zatvorenim prostorima, obvezno je pridržavanje već propisanih epidemioloških mjera i preporučuje se povećanje broja vozila javnog gradskog prijevoza.

Također, vlasnici ugostiteljskih objekata i organizatori društvenih okupljanja dužni su kontrolirati provođenje epidemioloških mjera u prostorima ugostiteljskih objekata, odnosno na okupljanjima.

Dopušteni su posjeti korisnicima pružatelja usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi, ali samo u vanjskim prostorima i uz ograničeno vrijeme zadržavanja. Posjeti su dopušteni u zatvorenim prostorima samo kada ih iz objektivnih razloga nije moguće organizirati u vanjskim prostorima, primjerice ako je korisnik nepokretan.

Sve detalje provjerite ovdje.

 


Komentari