NEMA VIŠE PREKO REDA! Tko se želi cijepiti, mora znati da se od ponedjeljka provodi nova politika

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar upozoravaju kako će u ponedjeljak na Zagrebačkom velesajmu i na ostalim lokacijama za masovno cijepljenje u organizaciji domova zdravlja Grada Zagreba cijepljenje biti moguće samo uz prethodnu narudžbu.

Na punktu Zagrebačkog Velesajma te na punktovima u organizaciji Domova zdravlja Zagreb – Centar, Zagreb – Zapad i Zagreb – Istok, cijepljenje se sutra odvija prema unaprijed dodijeljenim terminima i neće biti moguće pristupiti cijepljenju bez najave, poručili su.

Također podsjećaju kako Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organiziraju sutra punkt za cijepljenje prvom dozom cjepiva bez naručivanja na adresi Škola narodnog zdravlja, Rockefellerova 4 i to u vremenu od 9 do 15 sati.

Od 9 do 11 sati cijepiti se mogu osobe u dobi od 65 i više godina i osobe s kroničnim bolestima, od 11 do 13 osobe u dobi 40 i više godina, a od 13 do 15 sati mlađi od 40 godina. Cijepljenju, isključivo prvom dozom moći će pristupiti samo osobe s osiguranjem HZZO-a (zdravstvena iskaznica i MBO su nužni), navode u priopćenju.

Negdje ipak bez najave

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio u nedjelju je da će se građani sljedeća tri dana u Zagrebu moći cijepiti protiv covida-19 bez posebne najave.

Građani Zagreba, ali i iz drugih dijelova Hrvatske moći će se od 28. do 30. lipnja cijepiti protiv covida-19 bez posebnog poziva ili najave. Uz tri lokacije u Zagrebu na kojima će cijepljenje provoditi Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, građani će moći primiti prvo cjepivo od ponedjeljka i u Školi narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar” u Rockefellerovoj ulici 4, kojeg organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u vremenu od 9 do 15 sati, navodi se u priopćenju.

Od 9 do 11 sati cijepit će se osobe u dobi 65 i više godina i osobe s kroničnim bolestima, a potom od 11 do 13 osobe u dobi 40 i više godina, te od 13 do 15 sati mlađi od 40 godina. Cijepljenje isključivo prvom dozom bit će cjepivom Pfizer.

Isti raspored vrijedi i za utorak, 29. lipnja 2021. godine, dok je u srijedu predviđeno cijepljenje prije i poslije podne. Za cijepljenje se nije potrebno posebno najavljivati, ali je broj osoba koje se mogu cijepiti u jednom terminu ograničen na 800 do najviše tisuću. Organizator cijepljenja podijelit će građanima kupone za cijepljenje toga dana prema vremenu dolaska, ovisno o interesu građana.

“Želja nam je otvoriti građanima što više mogućnosti da se cijepe kako bismo se sa što većom stopom cijepljenosti zaštitili od zaraze, ali i spriječili njeno daljnje širenje”, poručio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

“Potrebno je sa sobom imati osobnu i zdravstvenu iskaznicu jer se cijepe samo osobe koje imaju osiguranje HZZO-a. Također molimo građane da nose masku te da se lagano odjenu, ponesu sobom vodu i prikladnu zaštitu od sunca. Svoj dolazak neka prilagode navedenom rasporedu kako bi što kraće čekali na red za cijepljenje. Vjerujem da ćemo u planiranim terminima uspjeti cijepiti sve one građane koji to žele, pa ih molimo za suradnju i strpljenje”, zaključuje Capak.


Komentari