NEMA VIŠE LUKSUZA Reže se vozni park Zagrebačkog holdinga, poznato tko je na najvećem udaru štednje

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Zagrebački holding raspisao je novi natječaj, odnosno neobvezujući poziv, za najam auta, točnije njih 188. Na najvećem udaru štednje, naći će se Uprava koja će na korištenje dobiti svega četiri auta, a do sada su ih imali 13, doznaje Jutarnji.

Podsjetimo, odluka bivše uprave Holdinga da se ide u najam čak 266 luksuznih vozila podigla je veliku prašinu, a ubrzo je uslijedilo opravdanje da u Holdingu “nemaju vozni park s vlastitim vozilima, već su prethodnih godina koristili vozila putem leasinga”.  Od 2017. godine uzimaju u najam vozila po danu, a argument  stare vlasti bio je da je riječ o okvirnom sporazumu koji nije obvezujući te da Holding plaća automobile iznajmljivaču koliko ih koristi.

U novom javnom pozivu, princip rada je ostao isti, ali su se količine promijenile. Tako u najam ide 39 vozila manje u odnosu na lani. Tomašević je u rujnu najavio da će Grad za potrebe gradskih službi unajmiti 50 automobila, umjesto predviđenih 150.

“Procjena vrijednosti jest 1,8 milijuna kuna na godinu dana. Bilo je 150 automobila na godinu, sada će ih biti 50. Novo je da će otprilike polovina automobila biti na hibridni ili električni pogon. Nova uprava želi promovirati zelenu javnu nabavu, tu želimo mijenjati korištenje voznog parka. Tu su i uštede zbog goriva”, izjavio je Tomašević prije nešto više od mjesec dana.

Automobili poput Audija, BMW-a i Mercedesa ne navode se u novom natječaju. U planu je 120 vozila niske klase u kategoriji Opel Corsa, Peugeot 208 i Renault Clio, 15 automobila u nižoj srednjoj klasi i četiri automobila u srednjoj klasi. Također, u odluci stoji da se dvostruko poveća broj gospodarskih vozila kao što su VW Caddy furgon i Dacia Dokker, s 21 na čak 41.

Iznajmljivači imaju mogućnost da u istoj klasi automobila ponude i električni automobil kao alternativu, što je novitet u odnosnu na prijašnje godine.

Komentari