Neki Zagrepčani nisu zadovoljni uređenjem Martićeve: ‘Ma to je kič. Glavno da fasade padaju po glavama’

Foto: Luka Korlaet

Grad Zagreb nastavlja s projektom proširenja pješačkih zona u središtu Zagreba pa je tako, nakon Stare Vlaške i popularno nazvana “Mala Martićeva” zatvorena za promet, a umjetnici su je i oslikali.

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet istaknuo je tom priliko kako je smisao projekta da se građane izvuče na ulicu, a da novi pješački prostor bude prostor na kojem građani mogu sjediti, uživati i provoditi slobodno vrijeme na otvorenom.

S time se slaže i street art umjetnik Boris Bare koji je projekt zamislio tako da prekrasne pločice iz zagrebačkih stubišta izađu na ulicu.

Mi smo u našoj Facebook anketi pitali Zagrepčane kako ima se sviđa novouređena Martićećeva ulica. Izdvojili smo neke od najzanimljivijih komentara.

“Lijepo, predivno, zgodno za prošetati”, “Zanimljivo, nije dosadno sivilo” Vrh, samo tako dalje”, komentirali su oduševljeno neki građani.

No, nekima se nova umjetnička instalacija nije nikako svidjela.

“Ovo kao da je u Istanbulu, nije to za Zagreb”, “Kao turske sapunice”, “Neukusni kič, a k tome i veoma nervirajuće uzbudljiva boja”, pisali su neki građani na što su se odmah drugi nadovezali.

“Dobro mjesto za jezive svađe i ispade među susjedima”, “Ćilim u Martićevoj”, “Zar ne težimo zapadu, a ne orijentalnom istoku”, “U Vlaškoj ukrasni jastučići, u Martićevoj tepih”, “Ako nije pod ukrašen duginim bojama, onda ništa od toga”, mnogi su bili inspirirani.

Neki su pak istakli kako Zagreb ima brojne probleme koje bi trebao prioritetno riješiti, a ne ukrašavati ulice.

“Jučer bila i tuča i kiša, poslije sunce i još dan dva od smrada nećeš moći sjesti na terasu”, “Glavno da fasade padaju po ljudima”, ”Dok ne pukne nova cijev negdje nema brige”, zaključili su neki od čitatelja.


Komentari