NEKI PARTNERI NISU ODUŠEVLJENI Što u Možemo kažu na Gotovčev istup o Titovom trgu i je li Tomašević u nezgodnoj poziciji

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Novoizabrani šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac – koalicijski partner gradonačelnika Tomislava Tomaševića – u svom je prvom javnom istupu objavio da će se zalagati za povratak imena Trga maršala Tita, ali i da Zagreb dobije ulicu mučki ubijene Aleksandre Zec.

Tema vraćanja imena ”Titova trga” privukla je posebnu pažnju, a što misle o planu koalicijskog partnera da vrati Titov trg i je li Gotovac time gradonačelnika Tomaševića stavio u nezgodnu poziciju, otvorivši pitanje koje sam gradonačelnik očito ne želi otvoriti, pitali smo jučer vodstvo Možemo, piše Jutarnji list.

”Novom predsjedniku zagrebačkog SDP-a čestitamo na pobjedi. Optimistično gledamo na nastavak uspješne suradnje s gradskim SDP-om i novim predsjednikom. Planiramo nastaviti raditi na realizaciji ciljeva definiranih našim koalicijskim sporazumom, na razvoju Grada i povećanju kvalitete života građana”, rekli su iz Možemo dodajući da će razgovarati o svim temama koje dođu od koalicijskih partnera.

Neki partneri nisu oduševljeni

Zorislav-Antun Petrović iz skupštinskog kluba zastupnika lijevo-zelene koalicije nije oduševljen Gotovčevim prvim javnim nastupom.

”Ne mogu govoriti uime cijele koalicije, govorim u svoje ime. Zelena ideologija je ideologija posvećena budućnosti. Ako neko društvo ili u ovom slučaju Grad imaju probleme koji su prioritetni i koje treba odmah riješiti da bi mu se osigurala budućnost, ne vidim zbog čega se baviti pitanjima iz prošlosti. Naravno da je prošlost važna, ali u trenucima kada je brod opasno nagnut ne vidim nijedan razlog da se bavimo ovim pitanjem”, kaže Petrović.

Račan: Verbalizacija jakih tema

Šef Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini Ivan Račan smatra kako je i u SDP-u i u zagrebačkoj gradskoj organizaciji potrebno verbalizirati jake teme koje građani očekuju.

”Komunalne teme nikada neće izazvati pažnju kao što će teme koje su svjetonazorske, vrijednosne, pa i ideološke. I zbog toga će pažnja uvjet otići na pitanja, kao stoje, recimo, vraćanje Trga maršala Tita ili imenovanja neke ulice po Aleksandri Zec. Gotovac otvaranjem teme povratka Titova trga nije doveo Tomaševića u nezgodnu situaciju. Ovo nije stavljanje ničega pred partnere. Ovo je verbalizacija nečega što je novi predsjednik zagrebačkog SDP-a definirao kao ciljeve. To nije nešto što se treba riješiti danas, ali je nešto na čemu treba raditi u budućem periodu. 0 svemu ćemo raspravljati s partnerima”, kaže Račan.

Komentari