‘Neki odmaraju, neki rade’: Plenković uzvratio Milanoviću na prozivke oko Bradleya, ali i potvrdio kako je dogovor postignut

Photo: Patrik Macek/PIXSELL/ Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nakon novih prozivki predsjednika Zorana Milanovića aktualnoj vladi oko borbenih pješačkih vozila Bradley, premijer Andrej Plenković nije ostao dužan, odgovorivši u subotu na nove prozivke u sukobu na relaciji premijer-predsjednik, javlja RTL.

“Neki odmaraju, neki rade. Mi koji radimo dogovorili smo s američkom stranom puno bolji aranžman kada je riječ o Bradleyjima, američkim vozilima pješaštva i u smislu opremanja vozila i u smislu rezervnih vozila koja će nam biti isporučena”, kazao je Plenković, prenosi RTL.

Inače, nabava borbenih vozila projekt je Plenkovićeve prve vlade, a za RTL je situaciju komentirao i vojni analitičar Marinko Ogorec.

“Nužno je zamijeniti sustav novom tehnologijom. Bradley je zapadno vozilo porijekla kvalitetno prokušano, dokazano u cijelom nizu sukoba, mislim da je zadovoljavajuće rješenje za Hrvatske oružane snage”, mišljenja je Ogorec.

Sami detalji će biti više poznati kroz naredne tjedne, ali iz Vlade već sad navode kako je novac osiguran, a bez posla neće ostati ni Đuro Đaković, strojarska grupacija iz Slavonskog Broda, koja među ostalima, također proizvodi borbena vozila.

 “Bili bi sretni ako je to istina, naravno ovisi sve o rokovima i kapacitetima, ali volje i ljudi, te potencijala svakako ima, spremni smo za jedan takav posao”, rekao je RTL-u Hrvoje Kekez, predsjednik Uprave Đure Đakovića.

Podsjetimo, Milanović je u svojim nedavnim napadima uspio istodobno kritizirati nabavu Bradleya i otprije mu mrskog ministra obrane , Maria Banožića, a povod je bio online sastanak na kojemu nije bio Plenković, već samo Banožić, s američkim partnerima.

“Najgore od svega, i vojni vrh Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji o Bradleyima zna sve, morao je na tom sastanku statirati još jednoj Banožićevoj predstavi koja sramoti i Hrvatsku i njene Oružane snage i prikazuje ih kao neozbiljnog i neodgovornog partnera”, rekao je Milanović, prenosi RTL.

Komentari