NEKI GRADOVI ZA TO IMAJU PAPRENE KAZNE: Što će se dogoditi ako centrom Zagreba prošetate u kupaćem kostimu? (FOTO)

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Oni najhrabriji ponekad se odvaže uskočiti u neku od poznatih “Bandićevih” fontana.

Teško se nositi s visokim temperaturama pa nije ni čudno da velik broj ljudi u kupaćim kostimima izađe na ulice. Prizor je to koji redovito viđamo na našem Jadranu. Turisti su najčešće ti koji se osjećaju dovoljno slobodno da bez ikakve zadrške prošetaju polugoli gradom. Pritom zanemaruju nedavni zakon koji jasno kaže da je šetnja u kupaćem kostimu zapravo golotinja te je kažnjiva.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Dubrovnik je neprikladno odjevenima zabranio šetnju Stradunom, a svima koji se neće držati ove zabrane prijeti kazna od 1.000 kuna. Gradske vlasti obrazložile su da je stara gradska jezgra svojevrstan vanjski muzej, hram i institucija, a u institucije se razgfoto)olićen ne smije.[/box]

Šetnja u kupaćem kostimu u Zagrebu nije zabranjena

Međutim, u Zagrebu šetanje u kupaćim kostimima, razgolićeno sunčanje na Zrinjevcu ili kupanje u fontanama nije zabranjeno. Unatoč tome, i dalje teško da ćemo po tramvajima vidjeti ljude u kupaćim kostimima. Oni najhrabriji ponekad se odvaže uskočiti u neku od poznatih fontana. Nedavno se na to odvažila i popularna Borna Rajić. Ona se odlučila okupati u fontani na Zrinjevca, a pritom je sve, naravno, snimila fotoaparatom. Još uvijek nismo sigurni što je Bornu natjeralo na ovaj potez – trenutne visoke temperature ili samo želja pokaže svoju odličnu liniju.

>>> NASTAVAK ISTRAŽIVANJA: Kupanje na fontanama opasno, evo što Zavod kaže za Jarun, Bundek i bazene

“U nacionalnom zakonodavstvu nije predviđeno kažnjavanje osoba koje su na javnom mjestu odjevene u kupaći kostim, osim ako svojim ponašanjem ne vrijeđaju ili ne podcjenjuju moralne osjećaje građana”, objasnili su iz zagrebačke policije. Dodali su kako se potpuno razodijevanje i bludne radnje ipak smatraju remećenjem javnog reda i mira. Što se tiče neprikladnog odijevanja, posebni propisi prema kojima bi se zabranjivalo ili bi komunalni redari ljude čak kažnjavali, može donijeti lokalna samouprava što u Zagrebu nije slučaj, piše Večernji. 

>>> PAŽNJA, DIJELE SE OPAKE KAZNE: Zagrepčani, evo što morate znati ako ljetujete u ovome gradu (FOTO)

No, prošle godine 20-godišnji muškarac odvažio se na nešto još hrabrije od skidanja u kupaći kostim – on se skinuo gol. Goli muškarac viđen je u ZET-ovom tramvaju na relaciji Savišće – Trešnjevka.

11714479_1629456283937673_1779524936_n-2

”Urlao je Severinine hitove i hit od Ivane Banfić Šumica”, rekli su nam tada šokirani putnici koji su vidjevši golotinju pobjegli u zadnji dio tramvaja. Policija je kasnije uhitila hrabrog mladića.

>>>SAD ZNAMO ČEMU SLUŽE FONTANE: Borna Rajić skinula se i okupala u onoj na Zrinjevcu (FOTO)

>>>ŠOK U TRAMVAJU BROJ TRI! Potpuno gol muškarac pjevajući Severinine hitove zgrozio putnike (FOTO)


Komentari