Nejasan detalj u objavi ubojice troje djece ima snažnu simboliku kod masona!

Foto: Facebook

Sve je više poznatih detalja oko trostrukog ubojstva u Mlinovima. O životu Austrijanca Haralda K. (56) pišu i europski mediji, a njegovo oproštajno pismo na društvenim mrežama otvorilo je brojna pitanja. Jedno od njih je i kakav su utjecaj na ovaj monstruozni čin imali njegovi “prijatelji iz masonske lože”, za koje on tvrdi da su ga razočarali.

Iz Svjetske masonske organizacije za tabloid Heute poručuju da ga ne poznaju osobno te da za ovakav čin nema opravdanja.

“To ne odgovara masonskoj filozofiji. Masoni se ograđuju od počinitelja”, poručuju.

Neslužbeni izvor, za Dnevno je potvrdio kako je Austrijanac. bio član masonske lože Veliki Orijent Hrvatske, a njegova je (bivša) djevojka manekenka s adresom u Zagrebu. Uz oproštajnu objavu, Harald je priložio i fotografiju crvene kocke koja inače ima značajnu simboliku kod masona.

“Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu. Ljubav mog života Marija D. me ostavila jer je moja bivša žena Dajana K. bila jako loša prema njoj i nemam novaca. Sve što sam pokušao u zadnjih godinu i pol me nije vratilo na posao, čak mi ni V.P., Z.K. i D. braća iz masonske lože nisu mogla pomoći, na kraju mi nisu odgovarali na pozive. Samo su mi prijatelji Manfred, Roland i brat Helmut pomogli koliko su mogli. Sada sam došao do kraja. Zato, zbogom”, poručio je na društvenim mrežama.

Foto: Facebook

Boja vatre čovjeka

Naime, crvena ili grimizno crvena boja je u simbolici boja središnje vatre čovjeka i zemlje te alkemističkog atanora u kojemu se kuha, dozrijeva i obnavlja biće ili djelo. Ujedno, to je i boja znanja, ezoteričke spoznaje, zabranjene neupućenima te boja koju mudraci obično kriju pod svojim plaštevima.

Život i smrt se pretvaraju jedno u drugo

U simbolici tarota, crvenu haljinu pod plavom tunikom ili plaštem nose Pustinjak, Papisa i Carica, a sve troje predstavljaju na različitim stupnjevima, tajnu nauku. Kod Grka, Crveni oceani i Crveno more pripadaju istom simbolizmu: predočuju trbuh u kojem se život i smrt pretvaraju jedno u drugo.

Tamno i centripetalno, inicijacijsko crveno, odnosno grimizno, krije i pogrebno značenje. Prema Artemidoru, ova je boja u vezi sa smrću, međutim predstavlja ideju žrtve, borbe i herojstva.

Simbol kocke za masone

Kocka masonima simbolizira zarobljenost čovjeka u fizičkom tijelu, no i simbol grobnice. Isto tako, kocka poput ove na grobnici sugerira masonsku simboliku te simbolizira trodimenzionalni svijet u kojem živimo, a oslobađanje našeg duha iz ove kocke, za masone znači odlazak u četverodimenzionalni svijet Kreatora.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da Harald spominje “prijatelje” na društvenim mrežama. Jednom prilikom otkrio je da je bio vrlo blizu smrti te da je naučio tko su mu pravi prijatelji, a tko se samo pretvarao. Analizirajući njegovu oproštajnu objavu psihijatar Ante Bagarić iz Klinike za psihijatriju u Vrapču tvrdi da je ubojica sebe u tom slučaju neopravdano predstavljao sebe kao “žrtvu sustava” te da su takve osobe teški “nasilnici i predatori”, a cijeli se život predstavljaju kao žrtve.


Komentari