NEDOSTATAK PJEŠAČKIH PRIJELAZA: Tisuće ljudi na Črnomercu, a ‘zebra’ na samo jednom mjestu (FOTO)

Foto: Facebook

Jedan, prazan bus teži 13 tona, a pješaci moraju trčati između njih kako bi stigli, jer je “zebra” da drugom kraju okretišta.

Ivan Brnčić član je Facebook grupe “I to je Zagreb”, a danas ujutro je objavio i fotografiju uz zabrinjavajuć opis. Na slici, je, naime, autobusni terminal Črnomerec, kojim dnevno prođu tisuće ljudi, a pješački prijelaz postoji samo na jednom mjestu.

Ako vam se žuri na autobus morat ćete, ili kružiti do te, jedne, jedine zebre ili odabrati kraći, ali i opasniji put, između grdosija na kotačima.

“Okretište črnomerec..Sigurno vas ima koji koristite ovaj terminal. Ovdje dnevno prođe na tisuće i tisuće putnika. Ovdje fali pješački prelaz. (ima ga skroz tamo kod ZETove kućice). Po toj logici da bi putnici poštivali pravila moraju priječi gotovo cijelo okretište da bi došli recimo do Samoborčeka. Ako izađete tamo kod Vanile iz tramvaja. Na ovaj način nisu sigurni pješaci, a vozači ne mogu na mjestu zaustaviti grdosiju od nekoliko tona (vele da prazan ima 13 tona)..” napisao je Ivan.

Facebook
Facebook

Fotografija je uslikana prije, već uobičajene gužve na Črnomercu, a kao što vidimo ovdje je pješački prijelaz prijeko potreban. 


Komentari