Od nedjelje velike promjene u ZET – u: Karte od 4 kune više nisu dostupne u vozilima, uvode se nove cijene karta

Luka Stanzl/PIXSELL

ZET od 1. srpnja uvodi novu voznu kartu za autobuse i tramvaje – i to po cijeni od 7 kuna, koja će vrijediti 60 minuta.

Međutim, od nedjelje stupa na snagu i novo pravilo. Naime, karte od 4 kuna, kao i nove karte od 7 kuna više se neće moći kupiti u vozilima ZET – a, nego isključivo na kioscima. Kod vozača građani će moći kupiti samo nove, najskuplje karte, one od 15 kuna.

“Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će u papirnatom obliku, kao i do sada vrijediti u jednom smjeru. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna .U proteklom razdoblju porasla je prodaja karata i u vozilima, što dodatno otežava primarni vozački posao. Iz tog razloga, a kako bi se ubrzao prometni proces i dodatno ispunili opći sigurnosni aspekti prometa, vozači tramvaja i autobusa od 1. će srpnja, prodavati isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone”, objasnili su iz ZET-a pri najavi ovih novotarija.

Građani najnovijim potezima nisu oduševljeni budući da na većini tramvajskih stanica ne postoji kiosk, a karte u trajanju od sat i pol po cijeni od 15 kuna predstavljaju znatno poskupljenje.

“Izgleda da se opet vraća dobro staro švercanje”, samo su neki od komentara razočaranih Zagrepčana.

Ipak, nije sve tako crno pa iz ZET – a najavljuju i jednu ugodnu novost – mobilnu aplikaciju putem koje će se karte moći kupiti već od jeseni.

 

 


Komentari