Neda Prpić Gamiršek proslavila 100. rođendan, a posjetila ju je i Grabar Kitarović

petir.eu

Gospođu Prpić Gamiršek u poslijepodnevnim satima posjetila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a navečer su se u njezinu dvorištu okupili mnogi visoki uzvanici, bivši i aktualni političari te članovi HSS-a. 

U vrtu u Jurjevskoj 27 okupilo se više od 250 uzvanika kako bi proslavili 100. rođendan Nede Prpić Gamiršek, suobnoviteljice javnog djelovanja HSS-a prije prvih slobodnih izbora u Hrvatskoj 1990. i kćeri Josipa Prpića, jednog od članova i podupiratelja HSS-a između dva rata.

Naime, gospođu Prpić Gamiršek u poslijepodnevnim satima posjetila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a navečer su se u njezinu dvorištu okupili mnogi visoki uzvanici, bivši i aktualni političari te članovi HSS-a, a čestitao joj je i predsjednik HSS-a Branko Hrg, iskazavši “da nije bilo Nede, tko zna bi li HSS djelovao u RH”.

“Gospođa Neda u svom je životu proživjela od Austro-Ugarske do EU, šest država, deset papa, 32 gradonačelnika…”, naglasio je u svojoj čestitki akademikZvonko Kusić, a gospođi Nedi za kraj su uzvanici otpjevali “Rajska djevo, kraljice Hrvata”, po njezinoj želji.


Komentari