’NEĆU VIŠE BITI PROČELNIK, ZAGREB ĆE NAKON TOGA VJERUJEM PROCVJETATI’: Kalinić objasnio poveći iznos svoje plaće, pozvao se na zakonitost

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Pavle Kalinić gostovao je u RTL-u Danas nakon što je u javnost izašla informacija da je on najskuplje plaćen pročelnik. Zarađuje naime 31 tisuću kuna, a sam tvrdi kako to nije tajna. Rekao je kako je njegova plaća objavljena prije 10 godina te mu nije jasno zašto je danas sporna.

Shodno tome objasnio je kako je plaća u skladu sa zakonom, a potom nabrojao sve što utječe na istu. “Imate godine staža, na njih dobivate pola posto po godini, ja imam preko 30 godina staža. Drugo, osam posto dobivate ako imate magisterij, ne znam važi li to po novome i sedam posto na doktorat, to je 15 posto. I još jedan sitni detalj, hrvatski ratni vojni invalidi, kojima spletom nesretnih okolnosti i sam pripadam, su oslobođeni plaćanja poreza i prireza iz plaće u onoj visini u kojoj su invalidi što bitno smanjuje razliku između bruto i neto”, istaknuo je.

Dodaje i kako je trenutno na godišnjem odmoru, a već ranije donio je odluku da odlazi s mjesta pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim organizacijama. Odlazi, kako tvrdi, u privatnu tvrtku, no ne otkriva o kojoj je riječ.

’Zagreb će procvjetati’

“Trenutno sam na godišnjem odmoru, kad se vratim neću više biti pročelnik, vjerujem da će Zagreb procvjetati nakon toga”, ističe zatim.

“Imam ja i godina, ali više nemam namjeru raditi u državnoj strukturi u bilo kojem obliku”, jasno će, a upitan zbog čega, navodi kako je već ranije imao dogovor s Milanom Bandićem, da, bez obzira na ishod izbora, ode.

“Radeći u državnoj strukturi ne mogu realizirati neke projekte koji su meni vrlo bitni, to mogu isključivo u realnom sektoru, tako da prestankom godišnjeg odmora krećem u privatni biznis”, rekao je.

“To je davno odlučeno, ali je bilo odgađano iz ovih ili onih razloga, sad je to definitivno”, zaključuje pa otkriva da je 1. rujna već na novom radnom mjestu.

Komentari