‘NEĆEMO DIJELITI LJUDE’ Dok se Zagrepčani masovno testiraju i cijepe, gradonačelnik Sinja ignorirao COVID potvrde

Foto: Pixsell

U utorak, 16. studenog na snagu stupa Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se širi upotreba COVID potvrda. Sukladno tomu za sve zaposlenike državnih i javnih službi, kao i za građane koji će se koristiti njihovim uslugama i dolaziti u njihove prostore biti će obavezna potvrda o cijepljenju, preboljenju ili negativan test.

Navedena odluka izazvala je val reakcija. Povodom toga, pojedini građani prosvjeduju diljem Hrvatske, a širem uvođenju COVID potvrda protive se i neki političari. Tako je gradonačelnik Sinja Miro Bulj (MOST) danas obavijestio građane da će usluge gradske uprave i dalje moći koristiti svi, bez obzira na COVID potvrde.

“Upravo sam kao gradonačelnik Grada Sinja obavijestio svoje sugrađane kako će usluge gradske uprave Grada Sinja i od sutra moći koristiti svi, bez ograničenja, a isto sam preporučio tvrtkama i ustanovama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Sinja. Gradska uprava Grada Sinja neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode nego će svima izaći u susret pod jednakim uvjetima”, poručio je Miro Bulj.

Situacija je u Zagrebu potpuno drugačija. Tako se ispred Zagrebačkog holdinga u popodnevnim satima stvorila gužva. Zaposlenici su čekali na testiranje kako bi sutra mogli doći na posao. Isto tako, najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je upravo u glavnom gradu Hrvatske (58,9% ukupnog stanovništva, odnosno 70,6% odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u  Zagrebu (53,2% ukupnog stanovništva, odnosno 64,1% odraslog stanovništva).


Komentari