NEĆE MOĆI OVE NOĆI! Bili uvjereni da su prevarili staricu, a onda preokret! Bakica sa Trešnjevke im filmski ‘smjestila’!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL, ilustracija

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 46-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Prijevara”, a koje je ostalo u pokušaju, na štetu 82-godišnjakinje.

Naime, policija sumnja da su 24. ožujka 2021. godine u prijepodnevnim satima, kako bi je prevarili i ukrali novac nazvali 82-godišnju staricu te se lažno predstavili kao službenici banke i rekli joj da mora podići sav novac jer se sumnja da je krivotvoren. Naivno je povjerovala i otišla učiniti što joj je naređeno.

Nakon toga su je ponovno kontaktirali kako bi je uputili gdje treba donijeti novac kako bi ga preuzela “bankarica”.

Ipak je posumnjala!

Nakon što je ipak posumnjala da nije sve tako kako su je uvjeravali, sve je dojavila policiji koji su došli na prethodno dogovoreno mjesto na kojem je trebala biti 82-godišnjakinja. Čim su ugledali policajce uhvatili su se u bijeg. No u tome su spriječeni. Policija ih je sustigla i uhitila te ih odvela u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari