Neće biti novogodišnjeg vatrometa na Trgu! Bandić te novce donirao obitelji čiji je dom izgorio u požaru

FOTO: Pixabay

Solidarnost će pokazati i Grad Zagreb. Obavijestili su kako neće biti tradicionalnog novogodišnjeg vatrometa. Još je ljepša vijest da će novci namijenjeni za vatromet ići obitelji čiji je dom stradao u požaru.

“Sredstva namijenjena za vatromet, na inicijativu gradonačelnika Milana Bandića, donirana su obitelji Nedov Petvajdić iz Pleterničke ulice u zagrebačkoj Dubravi, čiji dom je prije nekoliko dana izgorio u požaru.

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Bandić je, nakon nesretnog događaja, u pratnji suradnika obišao šesteročlanu obitelj i pomogao im pri smještaju na sigurno kao i pri smještaju starijeg člana obitelji u gradski dom. Gradonačelnik je tom prilikom poručio kako novogodišnjeg vatrometa na Trgu bana Josipa Jelačića neće biti, te da će sredstva namijenjena za vatromet biti uplaćena za pomoć stradaloj obitelji kako bi što prije obnovila oštećeni dom.

Danas su, simbolično, na račun obitelji uplaćena donirana sredstva u iznosu od 45.000 kuna za obnovu i stjecanje minimalnih uvjeta za normalan život i što brži povratak obitelji u svoj dom”, izvijestili su iz Grada.

Foto: Grad Zagreb

Podsjetimo, od novogodišnjeg vatrometa odustali su i drugi hrvatski gradovi. Među prvima to su učinili Dubrovnik, Split, Šibenik i Zadar.

Komentari