’Ne znam je li se Bog na nas naljutio, ali građani imaju pravo na to’: Korlaet progovorio o kaosu na Selskoj

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, gostovao je u RTL-u Danas gdje je otkrio kako voda u ulice okomite od Selske dolazi za koji tren, dok će se u ostale dijelove ista vraćati postepeno kako se budu punile tri vodospreme.

Upitan o izjavi šefa Vodoopskrbe koji je rekao kako se ovo dogodilo jer se “Bog naljutio na nas jer smo zločesti”, Korlaet navodi: “Ne znam je li se Bog na nas naljutio, ali građani imaju pravo biti ljuti. Tristo milijuna eura obveznica koje je Grad izdao 2007. godine su potrošeni na neke druge stvari, nažalost”, rekao je.

Osvrnuo se i na prometni kolaps koji je uzrokovalo puknuće cijevi pa istaknuo kako će onaj dio koji je bio oštećen u nedjelju, biti pušten u promet do srijede navečer dok će dio do Baštijanove biti popravljen do petka navečer.

“Ove cijevi su iz pedesetih, odnosno šezdesetih godina. Potrebna je zamjena. Sve više se zgrada radi, opterećenja su veća. Zagreb ima 3500 kilometara mreže, cijevi se zamjenuju tempom od dva posto godišnje, to očito nije dovoljno”, govori dalje pa odgovara kako će do veće, strukturne promjene doći na način da će aplicirati za novce iz EU fondova.


Komentari