‘Ne želim primati Mrak novine’: Ljutita Zagrepčanka odbija letke za izbore, evo što joj poručuju iz tima prozvane Mrak Taritaš

Facebook

“Ne želim letke, ni nikakve novine u svom sandučiću”, kazala je ljutita građanka.

Zagreb.info zaprimio je telefonski poziv od ljutite građanke. Gospođa koja živi u Dubravi insistira na tome da ne prima nikakve promidžbene letke vezane uz Anku Mrak Tritaš.

“Živim u Dubravi u privatnoj kući i na moju adresu stigle su Mrak novine, a ne želim to primati “, kazala je i dodala kako je isto bilo i za predizborne ankete. Tvrdi i kako se pokušala putem društvenih mreža žaliti u stožer Mrak Taritaš, no to nije urodilo plodom.

“Smatram da je to nepravedno i nekorketno i želim da prestane”, poručila je i zamolila da pronađemo broj ili osobu kojoj se možemo obratiti kako ne bi primala Mrak novine ni slične letke.

Zakon o zaštiti potrošača

Kada je riječ o trgovinama, supermarketi i sličnu u Zakonu o zaštiti potrošača stoji ovo:

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Sami možete odlučiti hoćete li prihvaćati reklamne materijale u svom poštanskom sandučiću? Naime, članak 16. Zakona o zaštiti potrošača definira zabranjenim ostavljanje oglasnih poruka i materijala u ili na poštanskim sandučićima te na ili ispred kućnih vrata potrošača ako je takva zabrana na njima jasno napisana.[/box]

Kako je ipak riječ o izbornoj promidžbi kontaktirali smo Državno izborno povjerenstvo, koje je odgovornost za ovu problematiku prebacilo na nadležno izborno povjerenstvo za Grad Zagreb.

Portal Zagreb.info poslao je mail nadležnom izbornom povjerenstvu grada Zagreba s navedenom problematikom, odgovor do okončanja teksta nije stigao.

Tim Mrak Taritaš o spornom slučaju

Kontaktirali smo i glasnogovornika kandidatkinje Mrak Taritaš koji kaže:

“Mrak novine otišle su na 300.000 adresa i naš cilj je bio informirati i napraviti nešto drugačije od klasičnog letka”, kazao je glasnogovornik i dodao kako se ispričavaju ukoliko su novine gospođu izbacile iz uobičajene dnevne rutine.

Dodao je i kako građani s novinama, baš kao i promidžbenim materijalima drugih kandidata, mogu učiniti što god žele. Informirati se o programu Anke Mrak Taritaš ili ih pak baciti u smeće.

“Toplo se nadamo da je gospođa, ukoliko je odlučila baciti Mrak novine u smeće, učinila to u kontejneru za papir jer se mi zalažemo za recikliranje i odvajanje otpada s kućnog praga”, zaključuje glasnogovornik kandidatkinje za čelo grada.

 


Komentari