NE ŽELI BITI ŽRTVENO JANJE: Ugostitelj koji je najavio da će otvoriti kafić ipak je odustao

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Iako su prošlog tjedna mjerama nezadovoljni ugostitelji najavili protestno otvaranje kafića, od toga ipak neće biti ništa.

U ponedjeljak je odustao i posljednji od njih 60 koji su to namjeravali učiniti jer ne želi biti žrtveno janje, doznaje Dnevno.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Franz Letica rekao je da je sve kolege upozorio na posljedice otvaranja, na zatvorsku kaznu od tri godine, na financijske kazne od 10 do 70 tisuća kuna.

“Svi su upozoreni, samo je jedan odlučio da će otvoriti po cijenu zatvorske i novčane kazne”, rekao je Letica.

Nezadovoljni su vlasnici teretana i ugostiteljskih objekata, koji ostaju zatvoreni i nakon 31. siječnja. Zbog toga iz udruge Glas poduzetnika pozivaju na prosvjedni skup u srijedu u glavnom gradu.

Podsjetimo, od danas u Hrvatskoj kreće blago popuštanje mjera. Učenici osnovnih škola vraćaju se na nastavu i dozvoljavaju se treninzi na otvorenom, no kafići i restorani ostaju zatvoreni kao i teretane i fitness centri. No, vlasnik teretane Andrija Klarić svoju je teretanu jutros ipak otvorio, a uz goste, stigli su policija i inspektori. Nove mjere na snazi ostaju najkraće do 15. veljače.


Komentari