NE ŽELE BITI PISARI: Uz ispričnice, liječnici neće ispisivati ni ove potvrde

Pexels / Ilustracija

Objavljen je popis potvrda koje liječnici više neće izdavati.

Prošlog tjedna pisali smo kako liječnici više neće izdavati ispričnice za djecu koju nisu stvarno pregledali i liječili. Poručili su tada da će izostanke s nastave rješavati roditelji i nastavnici, navode da su takvu odluku donijeli jer žele raditi svoj posao, a ne baviti se administrativnim stvarima.

Iz Sindikata hrvatskih učitelja tvrde da oni koji teže odličnim ocjenama i uspjehu imaju strah od toga da dijete neće biti taj dan uspješno u školi i pribjegavaju situaciji da traže liječničku ispričnicu za nedolazak učenika u školu, piše N1.

No, naravno ima i onih učenika koji imaju dva-tri dana virozu i čije je liječenje simptomatsko pa nije potreban odlazak liječniku. U tim slučajevima roditelji ipak moraju do liječnika po ispričnicu koji ju izdaje bez da je vidio dijete.

Problem izmjenom pravilnika može riješiti Ministarstvo obrazovanja, a oni u šturom priopćenju tek najavljuju sastanak s Ministarstvom zdravlja, liječničkom komorom i liječnicima obiteljske medicine.

Popis potvrda:

Neće izdavati potvrde za škole plesa, tečajeve krojenja i šivanja, različita veleučilišta radi edukacije vezano za EU fondove, različite turističke agencije, banke za dobivanje kredita i slično, kažu u Koordinaciji hrvatske obiteljske medicine (KOHOM).

Napominu da su ovdje da budu liječnici, a ne pisari. 

>>> OBITELJSKI LIJEČNICI VIŠE NEĆE DAVATI ISPRIČNICE: Od 1.listopada prestaju opravdavati izostanak s nastave


Komentari