‘NE SMATRA SE KRIVIM’: Državni inspektorat zapečatio teretanu, vlasnik će dobiti 30.000 kuna kazne

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Vlasniku teretane Andriji Klariću s Trešnjevke koji ju je jučer otvorio unatoč epidemiološkim mjerama teretana će biti zapečaćena. Ne zna se hoće li Klarić biti kažnjen i novčano.

“Državni inspektorat je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica donio usmeno rješenje obustave rada subjekta do opoziva Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja”, objavio je Državni inspektorat.

Inspektori Civilne zaštite, također, vlasniku teretane su odredili dvije kazne. Jednu za pravnu osobu od 10 tisuća kuna, i drugu za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 20 tisuća kuna. Obje su minimalne.

Klarić je priveden nakon što je u ponedjeljak otvorio teretanu. Ispitan je u policiji te ga čeka ispitivanje u Tužiteljstvu. Klarić se ne smatra krivim, kako je potvrdio njegov odvjetnik Gordan Marović.

“Ne smatra se krivim. Smatra da je ovo pitanje njegove slobode, da je to stvar principa, da su mjere nejednako raspoređene u različitim dijelovima pučanstva. Smatra da su mu time ugroženi i osobna sloboda i egzistencija njega i njegove obitelji. On ne negira postojanje bolesti, ne negira sve mjere, nego samo ove mjere koje se tiču zatvaranja različitih vrsta poslova kojima se ljudi bave”, izjavio je Marović za N1.

Komentari