NE PODRŽAVAJU GA: Nezadovoljni članovi SDP – a spremaju rušenje Bernardića?

Petar Glebov/PIXSELL

Prijeti im potop na lokalnim izborima.

U SDP-u iz dana u dan raste nezadovoljstvo zbog Bernardića kojeg dio članova ne podržava. Tako se navodno u stranci sprema njegovo rušenje, prema saznanjima Večernjeg lista. Kako doznaju, prije nekoliko dana u Zagrebu je održan sastanak 20 – tak uglednih članova SDP – a koji su protiv Davora Bernardića.

“Svi vide da se stranka raslojava iz dana u dan, rejting nam je u slobodnom padu. Uz sve to idu i lokalni izbori, a mi nemamo kandidate ni za veliki ni za neke manje gradove i realno nam na lokalnim izborima prijeti potop.“, kazao je za tiskano izdanje Večernjeg lista izvor iz SDP-a.

Također je naveo da Bernardića neće dirati do lokalnih izbora, no nakon toga, ako SDP izgubi i gradove i županije koje je imao, kreće se u njegovo rušenje. Navodno će se tražiti raspisivanje izvanredne izborne konvencije za što je potrebna potpora pet županijskih odobra.


Nesuglasice u vrhu stranke indirektno je potvrdio i Ranko Ostojić gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji. Voditelj se dotaknuo i odnosa unutar stranke pod Bernardićevim vodstvom.

” Imamo li mi jednog predsjednika ili imamo i predsjednike u sjeni? Zbunjen sam da moram slušati da jedan potpredsjednik kaže jedno pa ga drugi ispravlja.”, bio je jedan od Ostojićevih komentara.

Komentari