NE ODUSTAJU U ime obitelji i roditelji odgojitelji udruženi: Idu pred Ministarstvo pravosuđa i uprave

Foto: Pixsell/ Screenshot

Udruga U ime obitelji, Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) i Građanska inicijativa “U djeci je budućnost”  ove subote će održati konferenciju za medije na temu državnog nadzora u Gradu Zagrebu ispred Ministarstva pravosuđa i uprave.

Okupit će se zbog, kako kažu, retrogradnog ukidanja mjere roditelj odgojitelj te podnošenja zahtjeva Ministarstvu uprave za ocjenu zakonitosti Odluke Grada Zagreba o ukidanju mjere roditelj odgojitelj.

U ime obitelji: Tomašević je uzeo novac onima kojima je on najpotrebniji

Inače, udruga U ime obitelji je podržala majke odgajateljice nakon što je izglasana izmjena odluke o novčanoj pomoći za korisnike mjere roditelj odgojitelj u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Iz spomenute udruge su sredinom prosinca naveli da su zabrinuti, kako tvrde, zbog društveno neodgovornog i protupravnog ponašanja, gradonačelnika Tomislava Tomaševića i platforme Možemo i navode da je gradonačelnik “oduzeo sredstva za život oko 21.000 djece i 8000 novorođenčadi suprotno predizbornom obećanju temeljem kojeg je dobio priliku obnašati vlast”.

“Izglasavanjem pet puta manjeg izdvajanja za financiranje novorođenčadi – gradonačelnik Tomašević je porezni novac Zagrepčana oduzeo onima kojima je on sigurno najpotrebniji – obiteljima s malom djecom”, priopćili su iz Udruge obitelji.

Slijedom navedenog, sasvim je očekivano da se ove udruge zajednički bore protiv odluke Skupštine.

Podsjetimo, zastupnici zagrebačke Gradske skupštine, 9. prosinca, su većinom glasova prihvatili izmjenu odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja kojom se ona ukida onima kojima je dijete navršilo sedam godina, a onima s djetetom mlađim od sedam godina, smanjuje se na 1000 kuna od 1. svibnja.


Komentari