Ne mogu im ništa! Zagrebačka srednjoškolka ni sedmi put nije izašla na popravni ispit za prošlu školsku godinu

Iako je i drugo polugodište već odavno počelo, dvoje zagrebačkih učenika još nije položilo popravne ispite od prošle godine. Kad god ih polože, mogu upisati idući razred iako trenutno ne idu na nastavu, piše 24sata.

“Ne postoje zakonske zapreke da učenik u veljači upiše viši razred”, kaže Ministarstvo.

Učenica zagrebačke Gornjogradske gimnazije prošlog je tjedna trebala sedmi put izaći na popravni ispit iz povijesti, no ispit je, kako se doznaje, “odgođen”.

“Otac je došao i rekao kako je njegova kći sve naučila, ali joj on ne dopušta da odgovara dok god sam ja u komisiji”, rekao je nastavnik.

U Gornjogradskoj gimnaziji u tijeku je inspekcijski nadzor pa se ne mogu znati detalji slučaja. Ipak, ostaje neobjašnjeno kako je moguće da učenik koji nije odslušao cijelo jedno polugodište i gotovo polovinu drugoga u istoj školskoj godini upiše novi razred.

Situacija s punoljetnim učenikom Treće ekonomske škole u Zagrebu, koji kao i učenica iz Gornjogradske gimnazije još nije završio prethodni razred, također nije riješena. Zbog njega je čak prosvjetna inspekcija nekoliko puta dolazila u školu i poništavala ispite.

Iako je imao četiri zaključene jedinice na kraju prošle godine, nije pao razred. Roditelji su se žalili na ocjene iz dva predmeta, nekoliko je puta izlazio na ispite pred povjerenstvom pa stekao uvjete da ide na popravni. Na dopunskoj nastavi iz hrvatskog, koju je pohađao dok su njegovi razredni kolege već slušali nastavu, profesorica mu je zaključila negativnu ocjenu.

Tada je u školu došla inspekcija i naredila da mu se poništi ocjena jer na ispitima koje je pisao nije pisao datum niti mu je bio ostavljen prostor da se potpiše.

 

 


Komentari