‘NE MISLIM PREKINUTI TRADICIJU ŠVERCANJA!’ ZET-ova nova mobilna aplikacija za kupnju karata: ‘To je totalno nepotrebno’

Gradonačelnik Tomašević u tramvaju, (Foto: Ivana Nobilo/ CROPIX)

Kako bi omogućili što jednostavnije i što brže kupovanje karata, ZET je danas predstavio novi suvremeni model kupovine. Korisnici zagrebačkog javnog prijevoza od danas tako karte za tramvaje i autobuse mogu kupovati preko mobilne aplikacije “Moj ZET”.

Najmanji iznos koji treba imati na računu je 1 euro, a najviši 50. Za jednostavnije korištenje, aplikaciji je potrebno omogućiti opciju korištenje lokacije, što će odmah ponuditi karte na području na kojem se nalazite. Uz kupnju karata, aplikacija sadrži obavijesti o preusmjeravanju prometa, radovima i ostalim izmjenama.

OTKRIVENI DETALJI ZET-OVE APLIKACIJE! Tomašević prvi kupio kartu preko mobitela: ‘Ovo je jedna od bitnih epizoda u povijesti tvrtke’

Zagreb se ovom aplikacijom tako priključio ostalim europskim metropolama koje već odavno koriste aplikacije za kupnju karata za javni prijevoz, a ZET je najavio i dodatno ulaganje u sustav.

Tim povodom mi smo u našoj Facebook anketi pitali građane što misle o tome i hoće li kupovati karte preko aplikacije. Izdvojili smo neke od najzanimljivijih odgovora.

“Vozim se često gradskim prijevozom i to će mi svakako dobro doći. Naročito kad u tramvaj ulazim s djetetom i balansiram po onoj gužvi”, “Da, isto kao i kada kupujem kartu za parkiranje auta. Vrlo praktično, mada jako rijetko idem s autom u grad, to je danas veliki luksuz”, komentirali su neki.

Drugi su se odmah nadovezali kako nikako ne žele prekinuti tradiciju švercanja.

“Ako nisam plaćao do sada ne mislim ni krenuti zbog aplikacije, imam principe”, “Švercam se već 25 godina, ne pada mi na pamet”, napisali su neki građani.

Neki pak smatraju kako je ovo tipična politička populistička mjera koja nema neku preveliku vrijednost.

“Ovo je totalno nepotrebno, netko si je naplatio igračku. Sve super radi i sa vrijednosnim kartama i karticama. Čemu glupa aplikacija”, “Na šta je grad spao kada gradonačelnik predstavlja najobičniju aplikaciju koju može napraviti i student prve godine”, komentirali su Zagrepčani.

TOMAŠEVIĆ PORUČIO: ‘Moguće su različite cijene ZET-a za Zagrepčane i okolne gradove’

“Kupnja karata bi trebala biti omogućena na više načina i preko aplikacije, na kiosku, u tramvaju, busu. Ne možete ljude ograničavati i prisiljavati na jedan način kupnje. Netko možda nema smartphone”, nadovezao se još jedan stanovnik.

Mnogima je ovo bila prilika za ironiju i ukazivanje na brojne probleme grada.

“Jel predstavio kakvu aplikaciju za košenje trave, kaj je s cestama, u Bahmutu su bolje”, napisao je jedan građanin.


Komentari