‘NE DOLAZITE AKO NISTE NARUČENI’ Iz Štampara poslali ozbiljnu poruku Zagrepčanima zbog kaosa na Velesajmu

Foto: Zagreb.info

Nakon kaosa koji je ovih dana zavladao, a kulminirao u utorak na Velesajmu, oglasili su se i iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Oni mole građane da ne dolaze na Zagrebački Velesajam ukoliko nisu naručeni za cijepljenje te da ne dolaze prije ugovorenog termina kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebne gužve.

Dovoljno je doći pet minuta prije dogovorenog termina te naglašavaju kako cjepiva ima dovoljno za sve naručene. Osim toga, poručuju kako građani koji nisu naručeni za cijepljenje, a dođu na Velesajam, neće biti cijepljeni. Građani se pozivaju preko platforme Cijepise.zravlje.hr ili od liječnika obiteljske medicine i samo će ti građani biti cijepljeni prema rasporedu prijave.

Građani se mole i da održavaju propisani fizički razmak dok čekaju svoj red na cijepljenje. Angažirano je 25 covid-redara i pet pripadnika civilne zaštite po smjeni koji paze na održavanje razmaka, ali još jedom se apelira na odgovornost građana da štite sebe i druge, poručili su iz Štampara.

Podsjetimo, do sada je na Velesajmu procijepljeno gotovo 19.000, a danas će cjepivo primiti još 4.500 osoba. Stručnjaci naglašavaju kako je učinkovito cijepiti se bilo kojim od ponuđenih cjepiva, a danas je na Velesajmu započelo i cijepljenje Pfizerom.

Raspored cijepljenja na Zagrebačkom velesajmu:

Utorak, 20.4., od 8,00 do 19,00 sati

Srijeda, 21.4., od 8,00 do 19,00 sati

Četvrtak, 22.4., od 08,00 do 19,00 sati

Petak, 23.4., od 8,00 do 13,00 sati


Komentari