Ne cmizdrite bez potrebe: Evo tko je dokazao da Zagreb voli Bandića

FOTO: Milan Bandić / Facebook

Milan Bandić tako će Zagrebom žariti i paliti još 4 godine.

Lokalni izbori 2017. najneizvjesniji su izbori u povijesti grada Zagreba. U prvom krugu, baš svatko je mogao izabrati kandidata bliskog sebi. Drugi krug izbora bio je svojevrsni referendum, kako ga je nazvala Anka Mrak – Taritaš.

I doista, nakon silne kuknjave i cmoljenja po društvenim mrežama, nakon žestoke borbe koja se vodila između građana i aktualnog gradonačelnika po pitanju gotovo svakog njegovog poteza, ovi izbori su sugerirali da bi moglo doći do konačnog pada Milana Bandića.

Ovaj dugovječni gradonačelnik na tronu je već 16 godina. Došlo je vrijeme za promjene, jednoglasni su bili Zagrepčani uoči lokalnih izbora. No, danas kada su trebali i pokazati svoj stav i otpor prema Bandićevoj “tiraniji”, kako ju oni sami nazivaju, Zagrepčani su još jednom uglas rekli – “Ne, nije bilo dosta.” Više od 70% građana danas je ostalo doma i tako su prešutno blagoslovili Bandićevu vladavinu Zagrebom.

Milan Bandić tako će Zagrebom žariti i paliti još 4 godine, a iz gradonačelničke fotelje otići će samo ako on sam tako odluči ili mu se nametne neka više sila. No, to zasigurno neće biti sami građani grada Zagreba. Oni Milana Bandića i te kako vole. Što god pričali, kakve god komentare davali, koliko god prosvjedovali i bunili se, građanima je lakše cmoljiti nego poduzeti nešto konkretno…..

Uostalom, danas su jasno i glasno rekli što misle – Zagrepčani svog šefa imaju i neće ga pustiti ni po koju cijenu. Milanu Bandiću protukandidati ne trebaju, on ima svoju vjernu vojsku koja će ga sačuvati od svakog tko mu zaprijeti rušenjem s trona.

A oni koji su danas ipak smogli snage izaći na birališta i glasovati protiv dugogodišnjeg gradonačelnika, nek pričekaju bolja vremena. Točnije, lokalne izbore na kojima neće biti istaknuta njegova kandidatura. Većina Zagreba tada će pustiti suzu, no oni željni promjena doći će na svoje.

Do tada… idemo delati dragi Zagrebe.

 


Komentari